Между храната и състоянието на кожата има пряка връзка

2014-11-10 18:00:10, публикувано от Камелия Петкова в / Красота / Грижа за кожата
Кои продукти са полезни и кои - вредни

Експертите дерматолози се обединяват около твърдението, че това, което ядем, влияе директно върху състоянието на кожата ни.

Консумацията на плодове и зеленчуци кара кожата да сияе - това доказва проучване на университета "Сейнт Андрюс". Ето кои храни са най-подходящи за подобряване на еластичността и естествената руменина на тургора:

- Растения със зелени листа, защото са богати на витамин С, каротеноиди и действат противораково;

- Домати, защото съдържат големи количества ликопен, който е мощен антиоксидант;

- Цитрусови плодове, защото са основен източник на витамин C, антиоксиданти и колаген, който поддържа кожата гладка;

- Мазна риба и ядки: и двете са чудесен източник на Омега-3 - мощен регулатор на мазнини.

Ето и кои храни и защо трябва да ограничите и да консумирате в умерени количества:
- Захар, защото причинява възпаление на вътрешния слой на кожата;

- Млечни продукти - последните проучвания показват, че млечните продукти, особено млякото, могат да влошат проблемите с акнето;

- Пържени храни: окисляване на маслото при нагряване на високи температури произвежда токсични вещества, които са вредни за кожата;

- Алкохол, защото дехидратира кожата, забавя кръвообращението и води до загуба на витамин А, който е мощен антиоксидант.

Камелия Петкова
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите