Мъжки рибни рецепти

2013-05-08 09:40:55, публикувано от Цвети Войчева в / Кухня / Салати / Супи

Когато ти се дояде нещо вкусно, довери се на приятел!


Обичам да готвя по рецепти на приятели – така е по-вкусно, защото ястието ми напомня и за човека. Хрумна ми да ви опиша две ястия, с които Мартин ме порази преди време. Той е от мъжете, които не са професионални готвачи, или поне не им е хоби да стоят дълго около печката, и готвят бързо, но вкусно.
Сега е вече топло, тежките меса отстъпват място на рибата и зеленчуците. Опитайте две мъжки рецепти с риба - толкова са полезни!

Салата с риба тон
Необходими продукти: 1 вокадо, 1 консерва риба тон, 1 стрък целина, зехтин, лимон, сол, черен пипер
Приготвяне: Обелете измитото авокадо, разрежете го на две половинки и там, където е била костилката, насипете рибата и нарязаната на дребно целина. Накрая овкусете с щипка сол, черен пипер, няколкото капки зехтин и лимоновия сок.
Сервирайте с добре охладено бяло вино.  

Руска рибена чорба
Необходими продукти: 300 г филе от сьомга, пъстърва или друг вид сладководна риба – прясна или замразена, 1 глава лук, 3-4 картофа, 1-2 моркова, 2-3 дафинови листа, 1 с.л. подправка за риба, ½ връзка пресен копър, сол, черен пипер – смлян и на зърна.

Приготвяне: Сложете в тенджера около 1,5 л вода със сол на огъня заедно с нарязаните на не много ситно зеленчуци, черния пипер на зърна, дафиновите листа и рибената подправка. След като водата заври, добавете почистената, измита и нарязана на средно големи парчета риба. Когато започне да ври, намалете огъня и варете около 15 минути. Накрая добавете нарязания на ситно пресен копър и малко смлян черен пипер.
Можете да я сервирате и гореща, и студена - аз лично се затруднявам да определя кога е по-вкусна!

Цвети Войчева
Снимка: pixabay.com
Сподели
Етикети: Кухня / Салати / Супи /
Коментирай
Покажи коментарите