Сутрешна шоколадова торта с мирис на ароматно кафе

2017-04-30 , публикувано от Камелия Петкова в / Десерти
Можете ли да се сетите за по-добра сутрешна закуска от парче пухкава шоколадова торта трюфел, от което се носят невероятни аромати на силно кафе и шоколад? Според французите, превърнали този сладкиш в един от най-величествените десерти с шоколад, тази торта намира своето място в класацията за най-практични и лесни десерти с шоколад, но едновременно с това и се превръща в една от най-практикуваните шоколадови рецепти. За да успеете да сътворите тази кулинарна магия, имате нужда от следните продукти: сто грама бяла захар (никога не използвайте кафява когато приготвяте рецепти с шоколад), четири яйца (съставна част на почти всички домашни рецепти с шоколад), сто грама брашно (специалистите съветват да не залагате на специализирано брашно, когато готвите десерти с течен шоколад), двадесет грама нишесте (рядко може да го срещнете в рецепти с натурален шоколад), четиресет грама краве масло (без което всички не могат, без значение дали са рецепти с бял шоколад или пък рецепти с черен шоколад) и едно пакетче ванилия. За плънката се нуждаете от шестотин грама прясно мляко, желатин, двеста грама фондан, четири супени лъжици кафе, сто грама захар, шоколадов крем и петдесет грама плодове. Най-напред трябва да разбъркате в купа захарта, ванилията и яйцата, а след това да добавите нишестето и брашното. Малко по малко изсипвате и вече разтопеното масло, приготвено по същия начин, както се процедира в повечето рецепти с разтопен шоколад. В този момент следва да загреете фурната до 190 градуса и да застелите с хартия за печене формата която имате. След това сложете в нея тестото и го печете в продължение на половин час. След като сте го извадили, е време да го разрежете на три отделни блата. За плънката трябва да кипнете прясното мляко с кафето и да го оставите да почива един час. Желатинът трябва да се накисне в студена вода. Както се прави при всички рецепти с течен шоколад и тук прибавяте към студеното мляко шоколада и захарта. След това добавяте и желатина. Намазвате първия и втория блат с крем, а върху тях се слага третият, който заливате с фондана и кафето. Накрая украсете с плодове.

Автор: Ива Стоименова
Сподели
Етикети: Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите