Спалнята трябва да се пази чиста

2018-02-18 , публикувано от Камелия Петкова в / Полезни идеи
Спалнята в дома трябва да се пази чиста. Това важи, както за мърсотията, така и за чистотата от към шум и светлина. Факт е, че много хора използват своята спалня за офис или кухня, а кувертюри и чаршафи се превръщат в направо грозна картинка. Това се случва заради прекомерната експлоатация. Какво може да се направи за да бъде сънят ни спокоен, а спалнята свежа? Трябва да се снабдим с качествено спално бельо. То ще ни позволи да спим спокойно. В същото време трябва да сменяме спални комплекти на всеки седем дни. Това означава, че е добре да се снабдим с поне три спални комплекти цени. Можем да закупим два евтини спални комплекти и един по-скъп. За децата си също е добре да закупим детско спално бельо от естествени материали. Това означава памук, лен и подобни.

Важно е да изнесем от спалнята си всеки вид техника, който може да вреди на съня ни. Това ще рече, че телевизор, компютър и други са ненужни. Те трябва да се помещават на други места в жилището ни. Не бива да забравяме, че спалнята е пригодена само за сън и секс. Всяко друго действие в нея може да навреди на възможностите ни за сън там. Някой хора се хранят, работят и тренират в спалнята. Това превръща техните кувертюри за спалня в нещо неприятно.

Спалнята трябва да бъде тиха и тъмна. В същото време е добре да се погрижим и за нас самите и за режима ни преди лягане. Добре е да се помъчим два часа преди сън да не се храним и да не пием много течности. Те могат да ни попречат да спим спокойно. Важно е да направим план за идния ден. Само така ще можем да заспим спокойно без напрежение и мисли за идния ден и за задачите, които ни чакат през него.

Така спалнята ни ще остане чиста от хигиенична гледна точка, но и от към настроение и микроклимат.
 
Сподели
Етикети: Полезни идеи /
Коментирай
Покажи коментарите