Тайните на зимния грим

2017-04-11 , публикувано от Камелия Петкова в / Лице
Навярно ви прави впечатление, че с напредване на зимата лицето загубва свежестта и еластичността си, кожата става все по-бледа и суха, устните се напукват, а тъмните кръгове под очите все по-осезаемо личат. Продуктите, които използвате през останалото време от годината, сякаш губят ефекта си в студените месеци на годината. Желания ефект може да постигнете с правилно подбрана био козметика .
Съществуват и някои трикове, които могат да са от полза за справяне с вида в зимни условия и това са триковете на грима. Предлагаме ви съвети за зимен грим, благодарение на които лицето ще има свеж и приятен вид всеки сезон.
Избор на фон дьо тен – в тази част от годината кожата, освен че е загубила и последни следи от летния слънчев загар, то навярно има вече и сивкав нюанс, поради липсата на достатъчно светлина. Козметиката, която използвате трябва да е био козметика с хидратиращи съставки, за да предпазва от студа.
Как да се справим с тъмните кръгове – тъмните кръгове около очите са характерни за по-напреднала възраст. Кожата в тези участъци изтънява и на това се дължи промяната в цвета. Успешно може да прикриете тези дефекти с подходящ фон дьо тен и около очни кремове. Добра работа върши и течният коректор за очи с биологичен състав. Добре е нюансът да се избира с един тон по-светъл. Нанасянето на кремове и фон дьо тен се прави възможно най-близо до линията на миглите.
За цвят на бузите – придайте допълнително сияние на лицето с помощта на бронзант. Такъв трябва да е с 2 тона по-тъмен от цвета на кожата. Нанасянето става около бузите с помощта на голяма четка. За още по-свеж вид се добавя розовеещ руж по горната част на скулите.
За перфектни устни – кожата на устните няма мастни жлези и затова те са по-склонни към напукване. За да се предотврати този ефект е добре по-често да се нанася балсам за устни, а с нежен ексфолиант да се отстранява напуканата кожа. Използването на кремообразни червила, био кремове за устни и овлажнители са също добра идея. През зимните месеци не се препоръчват ярки и крещящи цветове.
За покоряващ поглед – студеният зимен вятър може да провокира очите да сълзят, а това да предизвика размазване на грима. Важно е да използвате водоустойчива спирала. Допълнителен трик преди нанасяне на сенките е да поставите био крем за очи, след което да изравните тена с матиращ крем. През зимата много актуален е опушеният грим в кафяви или сиви нюанси.
Източник: Flat Iron review
Сподели
Етикети: Лице /
Коментирай
Покажи коментарите