Телешки шницели „Холщайн”

2014-12-26 08:31:07, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Сред многото вариации на прочутите шницели избираме не виенска, а немска рецепта от края на 19 в.


„Холщайн” е порода крави, която става кръстник на един от най-интересните специалитети, изключително подходящ за празнична вечер, когато искаме да възхитим гостите си. Това ястие е сервирано за първи път в берлински ресторант в края на 19 в.

Телешки шницел "Холщайн" е наистина добра идея за всяка празнична трапеза. Как да го приготвите?

Необходими продукти за 4 порции: 4 телешки стека, 150 г пилешки дробчета, 4 яйца, 8 рибки аншоа, сол, червен и черен пипер, за панировката: 2-3 с.л. брашно, 1 яйце, 1 с.л. галета, 100 г масло, за гарнитурата: връзка аспержи и 50 г каперси от консерва.

Приготвяне: Начукайте шницелите с дървена чукалка и ги посолете със солта и пипера. Сложете маслото да се сгорещява и оваляйте стековете първо в брашното, после в яйцето, разбито с малко вода, и после в галетата. Панирайте ги.

Сварете пилешките дробчета в подсолена вода и когато омекнат, сложете по малко от тях върху всеки шницел. Върху дробчетата сложете по едно яйце, изпържено „на око”, а върху яйцата – по две рибки аншоа. Гарнирайте с каперси и бланширани свежи аспержи.

Съвети: За да не останат сурови и твърди шницелите, предварително ги подръжте 2-3 часа в марината със сол, водка и дафинов лист. Обикновено гарнитурата към това ястие е задушени зеленчуци, картофено пюре и варен ориз, но става много вкусно и със салата от пресни зеленчуци и лимон.

Време на приготввяне: 1 час и 30 минути

НИЯ
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите