Тиквена супа за душата

2012-10-27 08:26:19, публикувано от Слава Зарева в / Кухня / Супи

Освен за украса, използвайте тиквата за питателни ястия


Вкусът на ястията с тиква е нежен, както обичаше да казва баба ми "профирен", а супа от тиква - такава, каквато тя правеше винаги, когато времето застудее, става много лесно, много е вкусна и много полезна.

Необходими продукти: 500 г тиква, 1 глава лук или 1 стрък праз, 2 моркова, 1 чушка, 1 малка глава целина, сол, черен пипер, сладък червен пипер, тиквени семки, 1/4 пакетче масло или малко зехтин.

Приготвяне: Нарежете тиквата на кубчета, а зеленчуците - на дребно. Сложете всичко в тенджера, покрийте с вода и варете около 40 минути. После сложете подправките, пасирайте и сервирайте супата, украсена с тиквени семки.

Съвет: Някои хора добавят към супата и сметана, но тя придава прекалена плътност. Въпрос на вкус!  
Слава Зарева
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Супи /
Коментирай
Покажи коментарите