Трик за стилни модни съчетания

2014-07-25 10:03:34, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил

На заем от художниците: как да комбинираме дрехи с различни принтове, десени и цветове


Този въпрос има много отговори – и верни, и грешни, а в сезона, в който бликат всички цветове на дъгата, е най-трудно да изберем най-добрите възможни съчетания. Затова заимстваме от живописците един трик, който винаги работи в правилна посока – така, че да не смесваме например принт на цветя с леопардов, и да не бъркаме никога с модния стайлинг:

-         След като подберете комбинацията, отстъпете една-две крачки назад, примижете с очи и се фокусирайте върху цветовете в десена или принта, за да прецените дали се съчетават добре.

Точно така постъпват и художниците, за да проверят чувството си за колорит – отдалечават се от картината и с присвити очи анализират пъстроцветните комбинации. През „замъгления” поглед се вижда съвсем отчетливо дали светлината се отразява хубаво, дали е нужен графичен акцент, дали багрите не са прекалено интензивни...

Създателите на десени постъпват именно така, дизайнерите и стилистите  - също, защото какво е облеклото на една жена, освен изразно средство за постигане на красив живописен портрет?!

 

Калина Антонова
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите