Трикове за красиви устни

2013-04-07 11:39:05, публикувано от Слава Зарева в / Красота / Лице

Качественото червило не е единствената ви грижа

За да поддържате устните си винаги красиви и сочни, хубавото червило не е достатъчно. Кожата на устните е много деликатна - дали я поддържате добре?

Грешка е да мислите, че балсамът ви е нужен само през зимата - използвайте го през цялата година, по няколко пъти на ден, защото той е щит за устните срещу вятър и вредни външни влияния и хидратира.
Най-добрите балсами са минералните, има и минерални гланцове за устни и те наистина издържат на всякакви атмосферни условия и са устойчиви дори след хранене.
Съвет: подберете такива в естествени нюанси, за да се придържате към nude тенденцията.

За контур на устните ви препоръчвам  молив също в естествен нюанс. Той е подходящ за лица с всякакъв тен и очертава усмивката по самия ръб.

Светлоотразителният коректор върши чудеса не само за останалата част от кожата на лицето, но и нанесен около устните, защото ги прави да изглеждат по-плътни и обемни - знаехте ли това? Стигаме до червилото, което крие много рискове, ако е тъмно и матово - в този случай устните ви ще изглеждат по-малки и набръчкани. Изберете червило в естествен или сочен, розово червен нюанс с блестящи частици.  
Червилата, които се нанасят с четчица, са гениално откритие, защото тя попълва много лесно устните между поставените предварително контури с молив.

Още три съвета:
Сливайте червилото с контура така, че да няма линия, която очертава разликата;
икога не ползвайте молив за устни в тъмен цвят;
Ще избегнете неприятните следи от червило по чашата, ако преди да отпиете, я близнете леко: слюнката не дава възможност на червилото да "залепне" за чашата.

Слава Зарева  
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Красота / Лице /
Коментирай
Покажи коментарите