Жени, които ни вдъхновяват: Виктория Мичъл

2017-08-17 10:26:16, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Личности
Поредната вдъхновяваща дама се казва Виктория Корен Мичъл и е добре позната в медийните среди в Англия, а и в цяла Европа. Тя умее да си служи много добре със силата на словото, а богата й биография и опит включват изяви в електронни издания, списания, телевизионни предавания, книги и пр. Освен с думите, Виктория е много добра и с картите, и от години е професионален покер играч.

Виктория признава, че винаги е имала интерес и афинитет към писането и журналистиката, а началото на развитието си в тази сфера започва с редакцията на колонка в известното издание Дейли Телеграф (The Daily Telegraph). След 4-годишния си принос към ежедневника, тя дори издава колекция от своите публикации през 1990г. По-късно Виктория намира начин да съчетае страстта си към писането с тази към телевизията и театъра, като адаптира колонките на колегата си Джон Даймънд от Таймс (The Times) в пиеса, а по-късно и в телевизионно предаване. По същото време тя започва да пише и за известния английски вестник с богата история Обзървър (The Observer), който е първият съботен вестник в света. Тя пише статии на любопитни и дори нетипични за една жена теми, провокиращи вниманието и интереса на читателя, но целта й далеч не е да привлича това внимание към себе си, просто е изцяло отдадена на това, което прави.

Не дотам типично за една жена и писателка е и хобито й на покер играч. Между двете на пръв поглед несъвместими занимания всъщност биха могли да се открият общи черти, тъй като както при писането, така и при картите, наблюдателността и преценката са от първостепенно значение за крайния резултат. Следователно не е учудващо, че човек, който е толкова добър с думите, е силен и в картите. А Виктория определено я бива. Тя е първата жена, която печели Европейския турнир на Poker Stars (European Poker Tour) през 2006г. (Лондон), а след като 8 години по-късно отново превзема приза и първото място в същия турнир (Сан Ремо), става и първият играч, който го печели два пъти. Към момента общият размер от печалбите й на покер масите възлиза на почти 2 милиона и половина долара.  

И сякаш за да докаже, че може успешно да съчетае двете си любими занимания, Виктория пише книга-мемоар, посветена на първата си победа на ЕПТ. Относно постижението си, което я изпраща в челната десeтка на дамите по размер спечелени суми в събития на живо, тя споделя, че от този момент нататък е изгубила представа за това какво всъщност работи. „Дали съм професионален писател, чието хоби е да играе карти? Или професионален покер играч, чието хоби е да пише?“

Снимка: PokerNews

Независимо от отговора, чрез своята книга Виктория успява не просто да намери допирни точки между думите и картите, но и да ги обедини в едно и да разкаже като опитен играч и писател както своята, така и историята и еволюцията на самата игра.

Към днешна дата Виктория продължава да пише седмичната си колонка в Обзървър и е водещ на телевизионно куиз шоу по BBC – Only Connect, а наскоро взе участие и в покер турнир в Монте Карло. Като събирателна фигура на една всестранно развита личност, Виктория е доказателство, че човек може да превърне своето любимо занимание в успешна професия, а в нейния случай те са дори две.
Сподели
Етикети: Случки / Личности /
Коментирай
Покажи коментарите