За всяка болка терапията е Любов

2017-08-24 11:16:03, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Емоции / Дух / Любов и секс / ОТличен опит

Пепи Гърбучева твърди, че е най-ефикасната

Не признавам друга толкова ефикасна терапия, колкото тази на Любовта. Но ние, хората, толкова често забравяме за нея, забравяме за нейната мощна и движеща сила.

Забравяме да даваме и да получаваме. Превърнали сме се в едни, меко казано, ужасяващи егоисти, заслепени от материалните придобивки. Забравили сме да си казваме ''Обичам те'' а това са най-целебните слова.

Затворени, заключени в нашите си черупки, сме се вторачили прекалено много навътре в себе си, губим безвъзвратно, уви, посоките и ориентирите си, а трябва да поглеждаме по-често и навън. И да балансираме ловко между двете реалности.

А няма нищо по-лечебно от докосване, от ласка, от искрено и загрижено отношение, няма нищо по-здравословно от една широка и топла усмивка, на която няма как да не отвърнеш.

Любовта блести особено. С особен, мек блясък. Тя заглажда острите ръбове, смачква егото до неузнаваемост и обгръща душата в нежна пелена.
Появиха се и лъжепророци, които твърдят, че с едно докосване ще премахнат всички заболявания, ще премахнат като с вълшебна пръчица всички несгоди. И всичко ще стане ОК!
Срещу определени средства, разбира се.

А умишлено избягват да прокламират и да внушат най-важното. И то е да се обичаме, да се прегръщаме, да се любим, да изграждаме интимност помежду си, да си споделяме свободно. И всичко това е безплатно. Напълно безплатно. Защото нищо не лекува така, както тя. Вярвам в Любовта. И в нейната ефикасна терапия.

Пепи Гърбучева
Снимка: pixabay.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите