Започва едно от най-забавните състезания – по свирене на въздушна китара

2016-05-18 22:02:29, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Къде

Българин ще свири на Световния финал във Финландия

Виждали ли сте как някой свири на... въздух и се вживява в музиката, като че ли е Ерик Клептън? Е, много е смешно и, оказва се, има страстни последователи и почитатели. Ако това ви е интересно, даже можете да се запишете за участие или да изпратите гаджето. Въобще не се изискват умения за свирене на истинска китара.

Националният шампионат по Въздушна китара е утре вечер, 19 май, като схемата на състезанието е отворена, тоест всеки, който подозира или е сигурен, че е добър сценичен изпълнител на невидим инструмент, трябва да се чувства лично предизвикан да участва. Участието е безплатно и става с предварително записване тук, или на място. Единственото изискване към участниците е да имат 18 навършени години.

Участникът в Световния финал за 2014 г. Атанас Цветков

В първи кръг всеки участник изпълнява на своя невидим инструмент предварително избрано от нея/него парче или микс от няколко парчета с продължителност 60 секунди. Във втори кръг всички участници изпълняват едно и също парче, подбрано от организаторите, с продължителност 60 секунди. Петчленно жури оценява изпълненията. Състезателят с най-висок сбор от двата кръга става шампион на града. Той и следващите двама се класират за националния финал.

След състезанието в София следват кръгове в Пловдив, Велико Търново и Варна, през юни и юли. Националният финал ще се проведе в началото на август в Созопол. Световният финал в Оулу, Финландия е на 26 август. До сега на Световния финал са участвали само двама българи – Жоро Николов през 2013 г. и Атанас Цветков през 2014 г.

Линк към утрешното събитие: https://www.facebook.com/events/798715166939812/

Сподели
Етикети: Приключения / Къде /
Коментирай
Покажи коментарите