Защо да обмислите идеята за зимна ваканция

2016-12-02 16:38:50, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Как

Не че ви убеждаваме, но тя е идеалното бягство от всекидневието


Думата "ваканция" веднага ни създава представи за слънце, море, плаж и летни коктейли, но и зимните ваканции са онова, от което имаме нужда, за да се презаредим с енергия, да изтрием сивите всекидневни ангажименти... Причините да се замислим за почивка и през зимния сезон са много, но ето няколко: 


Снимка: Shutterstock

- На първо място, разбира се, са зимните спортове. Спускането по пистата с приятели или индивидуално е страхотен начин за разпускане и отърсване от стреса. Зимните активности са и прекрасен начин да поддържате своята добра физическа форма.
Има вариант да не сте особено умели в ските или сноуборда, но научаването на нов спорт във всеки случай е хубаво изживяване.
Ако изобщо не сте фенове на зимните спортове, топлите зимни напитки и коктейли са не по-малко разнообразни от летните. Освен това, какъв по-добър момент да дегустирате червени вина или тъмно пиво?! Зимата е и сезонът на камините - притегателно място в студените дни и отлична увертюра към страстни нощи

- Зимните месеци са добър момент да се върнете към спомените за снежните игри от детството. По време на зимната почивка ще имате време за подобни забавления - време, което вероятно не можете да си отделите в работното ежедневие.

- Коледните празници са идеално време за семейно пътуване, по време на което да прекарате повече време с близките си. 

- Зимната ваканция е идеален момент да се насладите на спа процедури, джакузи и топване в горещ басейн. 


Снимка: Instagram

Дали ще изберете последния месец от годината, или ще решите да се разнообразите в началото на новата, няма как да направите грешен избор. А може да скочите в ските още днес - в Банско откриват ски сезона...

Надежда Стоянчева

Сподели
Етикети: Приключения / Как /
Коментирай
Покажи коментарите