Зелените бани – стил и релакс

2017-01-17 , публикувано от Станислава Петкова в / Интериор
Екологичният зелен интериор насърчава релаксациятя и създава усещане за лекота и прохлада. Избора на цветове не е малък: от наситеното зелено на морските вълни към по светлия шам фъстък и различните маслинови тонове. А най-добре тези разцветки се комбинират с бяло, сиво и синьо.
Зелено това е най-екологичният цвят. Той е един от основните символи на природата, заедно със синьото и бежовото. Известно е, че зелената повърхност действа успокояващо на окото. Ето защо, в една стая, която е по принцип създадена за релаксация, каквато е банята, един релаксиращ цвят ще бъде напълно на място.
За това са необходими правилните материали естествено в зелен цвят. Днес, пазарът ни дава много възможности за това. Производителите на облицовъчни материали създават все повече и повече нови модели плочки, гранитигрес и мозайки за подове и стени, керамогранит и кориан, бои и лакове в многостранни зелени нюанси.
Разбира се, че не е необходимо да се направи банята изцяло в зелено. Би било скучно и монотонно. Би било правилно да се използва зеленият като акцентиращ цвят и да се създаде композиция от няколко нюанса на зеленото на някакъв фон, т.е. базовият цвят. Това не е трудно, защото зеленото си пасва добре с всички цветове. Но за банята са най-подходящи комбинации с бяло, сиво и синьо. А също така с различни нюанси на кафявото и бежовото. Именно в такива комбинации зеленият се среща в природата. Разбира се можете да създадете перфектен състав комбинирайки различни зелени тонове. Дори ще ви ги изброя: смарагдово, нефритено и тюркоазено, горско зелено, морско зелено и чаено дърво и също така витаминозно сочния лайм и зелена ябълка, както и зелена круша и шам-фъстък. От тези красиви нюанси на зеленото ще е грях да не създадете един красив и екологично чист интериор, който ще бъде изпълнен със свежест и горски усещания. Дерзайте!
 
Източник: http://mebeli-za-bania.com/
Сподели
Етикети: Интериор /
Коментирай
Покажи коментарите