Жени, които ни вдъхновяват: Соня Йончева

2017-02-16 13:24:05, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Музика / Личности

Тя ще пее в "Травиата" за българска публика

Великолепната оперна певица Соня Йончева, известна по цял свят, изпълнява "Травиата" в програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”, която ще може да се гледа в София, Русе, Пловдив и Варна. Това се случва за първи път у нас и отбелязва изключителното музикално събитие с участието на оперната ни прима.

Българското сопрано Соня Йончева бе сред номинираните за награда “Грами” тази година в категорията Най-добър оперен запис. Ще я видим в образа на Виолета от оперната класика през пролетта ето къде:

  • 11 март - София - Cinema City Mall of Sofia

  • 15 и 22 март (повторение) - София - Cinema City Mall of Sofia

  • 18 март - Русе - Cinema City - в рамките на "Мартенски музикални дни"

  • 18 май - Пловдив - Cinema City - за първи път в рамките на "Дни на Балабановата къща"

  • 12 юни - Варна - Фестивален и конгресен център в рамките на "Варненско лято"

Билетите за излъчванията в София и Русе вече са в продажба на cinemacity.bg. За повече информация за представленията във Варна и Пловдив следете страницата на програмата във Facebook и нейния блог.

Соня Йончева представя за първи път своята невероятна интерпретация на обречената куртизанка Виолета Валери пред зрителите на Метрополитън опера, а заедно с нея е изгряващият американски тенор Майкъл Фабиано в ролята на нейния любовник Алфред. Томас Хемпсън пее една от своите най-добри партии - тази на Жорж Жермон, осъдителния баща на Алфред.

След големите успехи на нюйоркска сцена като Мими, Джилда и Дездемона, Соня Йончева отново се превъплъщава в трагична оперна героиня. Виолета Валери се смята за върхова роля за всяко сопрано, заради неизчерпаемите вокални и драматични възможности, които дава. Българската оперна прима вълнува с дълбочината и естествеността на интерпретацията си, в която не се притеснява да вложи и затрогваща искреност.

Преди броени дни излезе и вторият самостоятелен албум на Соня Йончева - Handel, издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical, с който оперната дива влезе в класацията Албум на седмицата на Таймс и Съндей таймс.

Още в рубриката "Жени, които ни вдъхновяват": Стоянка Мутафова, Екатерина Евро, Райна Кабаиванска, Аксиния Михайлова

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите