Жените и бирата – да разбием стереотипите

2017-07-27 15:39:30, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Диети и храни / Полезни идеи / Платени публикации
Забелязали ли сте как дори и в днешни дни бирата все още се смята за мъжко питие? И понякога, когато жена си поръча кехлибарената напитка в заведение, получава леко учудени погледи и споглеждания.  
Е, случва се и господата да се възхитят на дамата, която се чувства свободна да избира без скрупули питието си.

Истината е, че повечето жени харесват пивото и вече е добре известно, че в него има много полезни за организма вещества, а и изключително много блюда стават още по-вкусни, когато се комбинират с нея. 


Време е да сложим край на предразсъдъците, защото момичетата, без значение от възрастта им, заслужават хубавите неща. Едва ли ще се намери някой, който да отрече, че биричката е едно от тях. Заслужава си нежният пол да се отърси от задръжките си в това отношение и да започне да ѝ се наслаждава без притеснения. Не бива да забравяме, че тя може да бъде част от балансирания начин на живот, когато я консумираме умерено.
Както вече знаем, доказано е, че в нея има изключително много важни за тялото ни вещества. Например витамини от B групата. Те помагат при косопад, суха кожа и алергии, стимулират отделянето на ендорфини от мозъка, а те се грижат за доброто ни настроение.


Тъй като жените стриктно следят теглото си, е важно да се спомене, че в 100 мл стандартна бира се съдържат 43 калории, а при безалкохолната те са едва 22. Ако това не е повод за празник, кое е...
Западните ни сестри отдавна не се притесняват да пият пиво. Известни жени като Чарлийз Терон, Камерън Диас и доста други изтънчени дами често са снимани с бира в ръка. Щом те могат и ние можем. Колкото по-малко робуваме на остарели норми, толкова по-бързо те ще изчезнат и дори ще бъдат забравени.
 
 
Ако това не ви е достатъчно, знайте че бирата е страхотен източник на антиоксиданти. Те засилват метаболизма, неутрализират замърсителите от външната среда, енергизират клетките ни и така предпазват от редица заболявания.
В пивото има и цял асортимент от минерали, например магнезий и силиций. Те възстановяват тялото след тренировки и наранявания, а силицият предпазва от остеопороза, артрит и има силно противовъзпалително действие. Когато консумирате биричка след спорт, тя ви хидратира и укрепва организма ви.

И тъй като ние, жените, не обичаме нищо да отива на халос, е важно да отбележим, че ако част от бирата ви се разгазира или изветрее, все още има какво да се направи с нея. Тя може да се използва за маски за лице и коса или с нея да се полеят растения, за които тя също е полезна.
.
 
Според  една от любимите ни български актриси – Силвия Петкова, кехлибарената напитка е „естествена, споделена наслада“. И не само това. Когато попитахме красавицата какво мисли за бирата, тя се впусна да ни обяснява за всички чудесни аспекти и беше категорична, че момичетата няма да я оставят само на мъжете.
Видеото можете да видите тук:

https://youtu.be/DG6I8JQ8TIs

И така – има достатъчно причини дамите да не се чудят, когато им се прииска да си пийнат биричка. Да не се тревожат, когато излязат с приятели, да си я поръчат, заедно с нещо вкусно. Важно е да не забравят, че всичко е в мярката.
Нищо друго не остана, освен да си кажем „Наздраве!“

Снимки: Shutterstock
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите