Значението на всяка годишнина от сватбата

2014-06-02 13:40:43, публикувано от Слава Зарева в / Приключения / МИСли / Как / МИСтика

Хартиена, вълнена, дантелена, перлена, златна... Ще ви изброим всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци година след година    


Годишнината от сключването на брак или от началото на една връзка е специален ден. Отбелязването му по уникален начин превръща всяка следваща година съответната дата в нов празник и така е още от Средновековието, откогато датира традицията да се влага различен смисъл на всяка годишнина от сватбата. Двойките са си разменяли подаръци от материал, който символизира любовта в съответната годишнина – от най-мекия до най-твърдия.

1 година: хартиена сватба

Първата една година от брака е най-деликатният момент, когато двойките напасват характери, навици и се адаптират към новата ситуация на женени/омъжени хора. Всичко тогава изглежда по-крехко, затова и годишнината е наречена на тънката хартия. Хубава книга би била чудесен подарък!  

2 години: памучна сватба Мекият памучен плат символизира нежната обич между младата двойка. Проявете въображение и подарете каквото ви се хареса от памучна материя.

3 години: кожена сватба

Любовта на двамата укрепва с времето и нейната сила е олицетворена от кожата. Всеки кожен аксесоар би свършил идеална работа!

4 години: ленена сватба

Вярвате или не, но ленът е по-здрава материя от кожата, просто чудесна за горещите месеци, защото изолира и държи хладно и проветриво. Пожелайте си красива ленена рокля!

5 години: дървена сватба

Пет години брак – отбележете този макар и малък юбилей гордо и подобаващо! Дървено бижу, сувенир или мебел за семейния интериор – все добър избор.

6 години: желязна сватба Издържливият метал е подходящ сивмол за тази годишнина - означава, че сте устояли на много семейни бури и различни препятствия. Възползвате се от интересните дизайнерски предложения от желязо за интериора.

7 години: вълнена сватба

Казват, че 7-ата година е преломна и много връзки се разтрогват именно тогава, но щом сте още заедно, празнувайте една плътна, топла, уютна и щастлива годишнина! Има толкова добри идеи от вълна за гардероба... 

8 години: бронзова сватба

Този метал е много актуален и в модата при бижутата, и в обзавеждането, така че имате голям избор от подарък, изработен от него.

9 години: глинена сватба

Ваза за цветя, направена ръчно от вас? Или може би козметика за лице с глина или разхубавяваща терапия с глина за цяло тяло?  

10 години: алуминиева сватба

Първото ви десетилетие заедно! На тази кръгла годишнина, освен да се отдадете на красивите си общи спомени и преживявания, може да си споделите и желания – за модерен дамски велосипед... с много скорости!

Какви са значенията на следващите годишнини -  ето ги!

Снимки: Ясен Савов, pinterest.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите