Значението на всяка годишнина от сватбата 2

2014-06-03 09:25:23, публикувано от Слава Зарева в / Приключения / МИСли / Как / МИСтика

Стоманена, кристална, диамантена...  Изброяваме всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци  


Отбелязването на всяка годишнина от сключването на брак, или от началото на една връзка по специален начин е средновековна традиция, жива и до днес - двойките да си разменят подаръци от материал, който символизира любовта в съответната година – от най-мекия до най-здравия. Тук можете да видите значенията на първите 10 годишнини.

11 години: стоманена сватба 

Увековечете началото на второто си общо семейно десетилетие с бижу от този силен и издръжлив на всичко метал - стоманата.

12 години: копринена сватба

Нежната и изтънчена коприна символизира гладкото съжителство, подарете си фишу от естествена коприна за празничната годишнина.

13 години: дантелена сватба

Ефирната дантела е пленителна и в класическия подарък - бельо, и в по-специални аксесоари и тоалети.

14 години: слонова кост
Един от най-елегантните цветове - слонова кост е добър избор каквото и да си подарите, а в момента най-актуален е в рамките на тъмните слънчеви очила.

15 години: кристална сватба
Цветни или прозрачни, техните лъчи олицетворяват радостта от брака. А съществуват толкова стилни бижута с кристали...

16 години: бръшлянова сватба

Растението бръшлян символизира дълготрайната лоялност. Стои красиво дори да е в саксия, но може да проявите фантазия и да декорирате с него дома или градината.

17 години: многогодишен шибой
Подарите ли си това цвете, все едно се уверявате за сетен път във вярност и единство.

18 години: кварцова сватба
Кварцът – най-разпространеният скъпоценен камък в света, казват, притежава свойството да усилва любовта, да подобрява взаимоотношенията и да допринася за хармонията в двойката. Пръстен с кварц е добра идея за подарък.

19 години: орлови нокти
Украсете дома си с тънкото пълзящо растение орлови нокти. То е символ на добротата, приятелството и вечната, безусловна любов. През деветнадесети век, на цветето орлови нокти са придавали значение на вечна любов.

20 години: порцеланова сватба

 Все едно беше вчера, а сте женени от толкова много време. Заобиколени от деца и/или внуци, поднесете празничната вечеря в нов порцеланов сервиз за хранене.

25 години: сребърна сватба
Това е една от годишнините, която обикновено се отбелязва с голямо семейно тържество. Защо не подновите съдържанието на кутийката си със скъпоценности с нови сребърни бижута?

30 години: перлена сватба
Перлата е символ на доброта, лоялност и справедливост, също на невинност, скромност и душевна чистота. Перлена огърлица пък е класика!

35 години: коралова сватба
Този, който носи украшение от корал, ще се радва истински на живота, гласи средновековно поверие.

40 години: рубинена сватба
Половината ви живот премина съвместно! Рубинът: символ на дълбока страст и любов, е капризен скъпоценен камък, но и много изискан – позволете си го – това е грандиозен юбилей!

45 години: сапфирена сватба
Искреност и доверие – това олицетворява синкавия сапфир, а когато го носите под форма на бижу, ще подчертава вашата женственост и достолепност.

50 години: златна сватба 

Най-щастливата годишнина, отбелязваща половин век заедно! Този юбилей е нещо наистина много специално, затова на него просто трябва да носите бижу от най-благородния метал.

60 години: диамантена сватба
Вероятно сте сключили брак твърде млади, но е факт, че диамантения юбилей е от чудесата в живота – има ли по-подходящ момент да се украсите с най-твърдия и най-ценен камък в бижутерията?
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите