15 удобни начина за пестене на място в кухнята
Малките пространства не са проблем, ако композирате своята кухня с някои от тези идеи Тези, които готвят често, знаят колко трудно е да се намери място за всяко нещо в кухнята, и колко е трудно да се организират предметите така, че да са винаги под ръка. Ето обаче някои много добри идеи за пестене на пространство - адски са практични! Прибиращ се органайзер за ядки, зърнени и други на
Как да изпържим перфектните яйца на очи
От кухнята: малки трикове с голям ефект "Тя не може едни яйца да изпържи!"  Тези думи са синоним на израза, че някоя си жена е с две леви ръце в кухнята и хич не я бива в готвенето. Ако сте ги чували по свой адрес, бъдете сте спокойни: всяко ястие може да бъде усвоено и не само да се превърне в елементарно за приготвяне, а и да ви носи приятни емоции. Единственото, което се иска, е д
12 зеленчуци и подправки, които се отглеждат сами
Дори и да не разбирате нищо от градинарство, и да нямате градина, може да си имате свежи зеленчуци вкъщи, без никакви допълнителни инвестиции! Ето една добра идея: без да имате градина или двор, без да купувате семена, но сте достатъчно ентусиазирани, можете да си отгледате пресни зеленчуци и подправки у дома. Магията на природата кара зеленчуците да покълват от само себе си. Кат
Зимен коктейл "Гореща любов"
Репетираме за Св. Валентин с възвишена рецепта "Най-хубавото на бърбъна е, че не е нужно да го пиеш. Понякога е достатъчно само да държиш чашата!"  Така твърди един от героите в сериала "Специално разузнаване". Наистина е прав, човекът. Само че през някои зимни вечери като тази дори успокояващия кехлибарен цвят на уискито не е достатъчен, нито подрънкващите ледчета в кри
Не изхвърляйте микровълновата фурна!
Специалисти обясняват защо Вече почти всяко домакинство има микровълнова печка. И западните специалисти препоръчват да я ползвате активно. Как и защо? Микровълновата може не само да съкрати до голяма степен приготвянето на храна. А и колкото по-кратка е термичната обработка, толкова по-малко се разрушават полезните вещества в продуктите. За зеленчуците например са ви достатъчни