Най-лесните рецепти за домашна лютеница и гювеч
В края на лятото съхранете есента за зимата   Лесни, лесни, колко да са лесни? Приготвянето на домашна лютеница ще ви отнеме един ден, но уверяваме ви – струва си да имате вкусни консервирани зеленчуци за зимата. Освободете си някоя от идните съботи, пригответе си уред за мелене на зеленчуци, стъклени буркани с капачки, които се завинтват добре, голяма тенджера, в която ще сте
Хапка свежест със Сандра и в MISSIS.BG
Очаквайте рецептите на Сандра Алексиева всеки петък! През август сутрешният блок на БНТ1 "Денят започва" стартира кулинарна рубрика с участието на Сандра Алексиева от популярния кулинарен сайт „1001 рецепти“. Тя e едно от най-разпознаваемите кулинарни лица в онлайн пространството. Нейната фен страница има четвърт милион почитатели, а групата й за лоялни фенове се радва н
Как и защо да приготвите мариновани орехи
С тях можете да овкусите различни видове салати, вегетариански ястия, паста и дори ястия с месо Мариновани орехи? Вече нищо не ме учудва в света на кулинарията, след като разбрах, че някои хора слагат в туршията не само моркови, зелени домати, карфиол и други зеленчуци, но и диня. Това обаче е друга тема. Сега ще ви обясня как да мариновате орехови ядки и да ги включите в две традицион
Мамо, нарисувай ми… закуска!
Колоритът на бърканите яйца, на палачинките с ягодово сладко и на бисквитките с какао "С храната не се играе!" Това архаично правило на нашите баби вече не важи. Защото подхранването на детското въображение е родителско задължение, което може да се случва всячески и да носи удоволствие на цялото семейство. Няма правила! Можете да провокирате креативното мислене на хлапетата
12 безценни идеи за готвенето
Как да обелите по-лесно чесън, да сварите по-добре зеленчуци и месо, как горчицата да не изсъхва и други умни трикове Не всеки може да бъде майстор готвач, но всеки може да се научи да готви вкусно и полезно. Тези съвети ще ви помогнат да се наслаждавате на своите кулинарни постижения.   1. Яйца – ще разбиете белтъците по-лесно на сняг, ако добавите към тях щипка сол и капнете в съд