20 хитрини, за да бъдат ястията по-вкусни
Как да избистрите бульон, да мариновате месо, да не загори кейка и други трикове в кухнята Готвачите имат повече тайни, отколкото са мидите в морето – припомняйки си тази поговорка, решаваме да разбулим някои от тях и да ви представим тънкости на добрата кухня. Защото не всеки е роден с дарбата да готви добре и не всеки е учил за това, но всеки обича вкусното хапване. 1. Ако и
9 съвета за правилното приготвяне на картофите
Как да запазите полезните хранителни свойства на този зеленчук Представяте ли си, че само допреди 500 години никой в Европа не е и подозирал за съществуването на картофите?! Те пристигат на Стария континент едва в края на 15 век, а в тяхната родина – Южна Америка се срещат над 200 разновидности. Този вид зеленчук е доста засищащ, в 100 г от него се съдържат 90 калории, както и много витами
Как да запазим по-дълго различните плодове и зеленчуци
Практични съвети, за да не увяхват и да не ги изхвърляме   Различните видове хранителни продукти се развалят по много причини, затова често пъти се налага да ги хвърляме, което е пълно разхищаване. Вижте как може да запазим плодовете и зеленчуците свежи за по-дълго време. Първо проверете температурата на хладилника. Правилната е между 3.5 и 5 градуса по Целзий – температура, коя
Динен коктейл за най-забавното парти
Как да си направите цяло буре със свежа напитка за 1 минута и 30 секунди Няма нужда от много обяснения - само си набавете диня, няколко листенца мента, блендер и... викайте приятели! https://www.youtube.com/watch?v=mQ57vB1bPNo  
18 трика в кухнята, които дори баба ви не знае
Какво да правите, когато ястието изкипи, как да използвате обелките от картофи и още хитрини Ути Бъчваров има много великолепни рецепти, за които използва бульон от обелки на картофи, моркови и други отпадъци. Ние обикновено ги изхвърляме, но те се оказват ценни и за други неща, а и не само те... Вижте следните, почерпени от опита, тънкости, които осезателно ще подобрят живота ви в ку