4 тайни за приготвянето на суши вкъщи
Разкрива ги страстната почитателка на японската кухня Мартина Николова Много от нас, веднъж докоснали се до магията на сушито, имат желание да си направят сами у дома. Затова е нужна само малко сръчност. Ще ви разкрия и няколко тайни на приготвянето му! Задължителни продукти: ориз, рогозка, няколко листа нори (препоръчвам сребърно - най-сладко е), пресни риби сьомга и тон, крастав
10 необичайни роли на лука
Някои приложения на зеленчука, които сигурно ще ви изненадат  Известни са детоксикиращите, антиоксидантни, антисептични и антибиотични свойства на лютия зеленчук. Лукът присъства във всяка кухня, но как да го използвате, освен за готвене и в салати? 1.  За почистване на тенджери и тигани. С помощта на лук може да се отстрани загорялото от метални прибори. Освен това той прем
Ростбиф с каперси и домашна галета
Тя е много по-вкусна от купешката! Как да си я направите Ростбиф (roast beef) на английски означава буквално говеждо печено, но всъщност това ястие се панира и пържи, като месото отвътре остава розово и изключително крехко. Не се получава от всяко телешко месо, за предпочитане е да използвате аржентинско телешко филе. Струва си да го потърсите, струва си и да го приготвите с домашна га
Сос за зеленчуци с 3 вида сирене
Свежи и задушени зеленини стават супер с тази рецепта! Всички видове зелени зеленчуци стават по-вкусни, ако ги поднесете с един специален сос, който се прави за 5 минути и е много полезен. Необходими продукти: 1 пакетче сирене крема, 100 г синьо сирене, 20 г пармезан на прах, 1 кофичка заквасена сметана, няколко листа пресен босилек. Приготвяне: Пюрирайте крема сиренето и натрошете на с
Как да охладите вино за 20 минути
Бърз трик за разсеяни Неписаното правило да се пие бяло вино само в месеците, в които липсва буквата Р, се спазва все по-рядко. Когато разполагате с качествено хубаво вино, името на месеца е без значение. Червеното вино се сервира със стайна температура, но ако питието е шампанско, бяло или розе, е задължително да бъде добре охладено. Какво обаче да правите, ако сте забравили да го ос