Бърза лютеница и други сосове за печено месо
Особено актуални в сезона на барбекюто Сезонът на ленивите неделни обеди и дългите топли вечери, в които кюфтенцата тихо припукват върху скарата, е вече е официално открит. Можете преспокойно да планирате идеалното приятелско парти с похапване. Но колко по-вкусно би било, ако имахте под ръка и пикантен сос, с който да гарнирате пържолите и наденичките? Ще ви помогнем с няколко про
Сгответе със Сандра: Три солени салати с плодове
Нестандартни и изключително вкусни, каквито не сте опитвали!   „С всеки измивал ден у нас навлизат най-различни кулинарни подходи и вкусове от различни краища на света. Вкусовите ни рецептори имат възможността да опитват все повече нестандарти усещания, като родната ни кухня си остава класика, от която не бягаме”, казва Сандра Алексиева, лице на кулинарната рубрика „Хап
Разядка с аспержи
Вкусно предястие с растението, наричано „бялото злато” на природата още в древността   Древните египтяни са отглеждали и консумирали аспержи – има открити останки от това растение в пирамида, строена две хилядолетия преди новата ера. Още тогава и в Древен Рим са отглеждали аспержи, а в Европа по-масова става тяхната консумация след 15 в.   Отглеждана основно във Франци
10 различни и красиви салати
Полезни комбинации, за да разнообразите трапезата - на вкус и на цвят   Шопска салата, салата „Цезар”, зеле и моркови, печени чушки, туршия... като че ли с тях се изчерпват идеите ни за зеленчуци на масата през зимата, но има милиони добри комбинации, от които да се възползваме. Ако ги приготвяте, ще успявате да постигате балансирано, вкусно, здравословно и красиво меню. Ето н