Бърза гарнитура от кус-кус
Тя е разкошно допълнение към всяка салата и ястие Една ливанка ми издиктува тази рецепта, която самата тя приготвяла почти всеки ден – нещо като принципна основа или допълнение за всякакви ястия. Пробвах, наистина гарнитурата от кус-кус си отива и с пресни, и със задушени зеленчуци, и с морски дарове, и с кюфтета от всякакво месо, и с пилешки крилца... За вегетарианците пък е прост
Поне 10 маслини дневно!
За да поддържат здрави стомасите си, някои хора гълтат дори костилките Маслините са по-добрият вариант на домашната аптечка - абсолютно съм убедена.  Във Валенсия в едно бистро, когато си поръчах бира, моментално ми поднесоха „тапас” (мезе на испански) – 11 маслинки, набодени на клечка. „Защо пък точно 11?”, попитах.  „Не знаете ли златното правило, че 10 масл
Мъжки рибни рецепти
Когато ти се дояде нещо вкусно, довери се на приятел! Обичам да готвя по рецепти на приятели – така е по-вкусно, защото ястието ми напомня и за човека. Хрумна ми да ви опиша две ястия, с които Мартин ме порази преди време. Той е от мъжете, които не са професионални готвачи, или поне не им е хоби да стоят дълго около печката, и готвят бързо, но вкусно. Сега е вече топло, тежките меса отст
Зелена вечеря
Какво най-бързо да приготвите от спанак, лапад и киселец Спанак, лапад и киселец – вземете си по една връзка от тях - първите пресни зеленини тази година ще ви влеят така нужните витамини и енергия. Можете да ги готвите поотделно, но стават изключително вкусни и заедно. При тях най-удобното е, че могат да се консумират и топли, и студени.   Салата с авокадо Необходими продукти:
Коктейл със селъри
Посягаме към любимата подправка на Ути с любов Никога не сме крили обичта си към тв водещия Ути Бъчваров - one man show! Той е толкова сладкодумен и ловък с тиганите в своето предаване "Бързо, лесно, вкусно", че винаги, когато имаме възможност, си го гледаме и черпим кулинарно вдъхновение. От него могат да се научат много неща, затова и му прощаваме някои изхвърляния като салата