Един карфиол – три ястия
Как да приготвим есенно-зимния зеленчук суров, варен и печен Предлагаме ви три ястия с този зеленчук, а вие си изберете кои да приготвите - всичките са вкусни и полезни. Вземете една голяма глава бял, хубав карфиол, разделете го на три и вижте какво още ви е необходимо: 1. Продукти за салата: 1/3 глава карфиол, 1 връзка копър, 1 лимон, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол. Приготвяне: Начупете
Пикантни яйца с гуакамоле
Предястие, което може да замести здравословната вечеря След пробване на различни рецепти и експерименти се натъкваме на истинско бижу: яйца, пълнени с мексиканско пюре с авокадо - прочутото гуакамоле. Ето необходимите продукти: 6 твърдо сварени яйца, 1 средно голямо авокадо, 2-3 ч. л. лимонов сок, 1/3 глава червен лук, 1 с. л. домат, нарязан на кубчета, 1 щипка чили на прах, пресен магд
Сервирайте лятото!
Предлагаме ви свежо предястие - вариация на таратора Краставици и кисело мляко. Да, звучи като нашата лятна супа - таратор, но не е така. Тази салата е с ниско съдържание на мазнини и е идеално допълнение към здравословен начин на хранене. Ето как да я направите: нарежете една краставица на много тънки кръгчета или на миниатюрни кубчета. Добавете ¾ кофичка нискомаслено кисело мл
Възхитителни рецепти с леща
Здравословни ястия за различни вкусове За разлика от боба, лещата се сварява много бързо – за по-малко от половин час, и не е нужно да се накисва предварително. Тя само трябва да се почисти много добре от случайно попаднали други зрънца или камъчета в нея и да се изплакне хубаво.   Имайте предвид, че сребната оранжева леща се сварява само за 10-ина минути и при по-дълго готвене се
Горчив опит за салата от глухарчета
 Как се приготвя, за да бъде вкусна Листата на глухарчето, което някои наричат "радика", се употребяват широко в народната медицина срещу стомашни и чернодробни заболявания. А гърците обожават салата от глухарчета и я наричат „балсам на слънчевите лъчи”.  Наберете листа, измийте ги, нарежете и подправете с много лимон, сол и сметана. Това обаче не е достатъчно - го