Салата с печена тиква, лук, смокини и козе сирене
Празничен специалитет Тязи салата е толкова интересна и приятна на вкус, че когато я опитате веднъж, ще ви се прииска да я имате колкото се може по-често на масата си! Направете я за празничното парти и се наслаждавайте – екзотична и свежа! Необходими продукти за 3-4 порции: 200 г тиква, 1 ч.ч. орехови ядки, 1 глава лук, 1 ч. ч. натрошено козе сирене, 4-5 сушени смокини, 100 г бейби спанак; за д
Идеи за Бъдни вечер: Салата от бял и шарен боб
Традиционно ястие от българската национална кухня с едър фасул Нашите предложения за вашата разнообразна празнична трапеза на Бъдни вечер: Необходими продукти за 4 порции: 2 ч.ч. бял и шарен фасул, ако намерите смилянски боб, 2-3 глави кромид лук, 1 стрък праз, джоджен и магданоз на вкус, сол, оцет, олио. Приготвяне: Накиснете боба за няколко часа в подсолена вода, най-добре от предната
Идеи за Бъдни вечер: печени чушки с кисело мляко
Салатата от българската национална кухня Необходими продукти за 4 порции: 2 кофички кисело мляко - най-добре да е цедено, 6-7 чушки, 1 ч.ч. орехови ядки, магданоз на вкус, 1/2 лимон, сол, зехтин. Приготвяне: Изпечете, обелете и почистете чушките от семките, нарежете ги на дребни кубчета и разбъркайте с цеденото мляко. Прибавете олиото и ситно нарязаните орехови ядки и магданоз. Посолете и
Идеи за Бъдни вечер: 2 салати с печен лук
Рецепти от българската национална кухня за светлия християнски празник Лукът е сред основните съставки в безброй салати, но печен кромид предлага различно удоволствие - опитайте! Печен лукс с орехови ядки Необходими продукти за 4 порции: 7-8 едри глави лук, 1 ч.ч. орехови ядки, 1 с.л. ориз, сол, оцет, олио на вкус. Приготвяне: Запечете главите лук във фурна заедно с обвивките, докато лек
Идеи за Бъдни вечер: Печени чушки с орехови ядки
Рецепта за разядка от карловския край Нашите предложения за вашата разнообразна празнична трапеза на Бъдни вечер - отрупайте я с постни ястия от българската национална кухня! Необходими продукти за 4 порции: 15 едри чушки, червени и зелени, 4-5 с.л. олио, 1 ч.ч. орехови ядки, няколко скилидки чесън, 1 връзка магданоз, сол и оцет на вкус  Приготвяне: Изпечете, обелете и наредете чушките