Бърза гарнитура от кус-кус
Тя е разкошно допълнение към всяка салата и ястие Една ливанка ми издиктува тази рецепта, която самата тя приготвяла почти всеки ден – нещо като принципна основа или допълнение за всякакви ястия. Пробвах, наистина гарнитурата от кус-кус си отива и с пресни, и със задушени зеленчуци, и с морски дарове, и с кюфтета от всякакво месо, и с пилешки крилца... За вегетарианците пък е прост
Поне 10 маслини дневно!
За да поддържат здрави стомасите си, някои хора гълтат дори костилките Маслините са по-добрият вариант на домашната аптечка - абсолютно съм убедена.  Във Валенсия в едно бистро, когато си поръчах бира, моментално ми поднесоха „тапас” (мезе на испански) – 11 маслинки, набодени на клечка. „Защо пък точно 11?”, попитах.  „Не знаете ли златното правило, че 10 масл
Мъжки рибни рецепти
Когато ти се дояде нещо вкусно, довери се на приятел! Обичам да готвя по рецепти на приятели – така е по-вкусно, защото ястието ми напомня и за човека. Хрумна ми да ви опиша две ястия, с които Мартин ме порази преди време. Той е от мъжете, които не са професионални готвачи, или поне не им е хоби да стоят дълго около печката, и готвят бързо, но вкусно. Сега е вече топло, тежките меса отст
Зелена вечеря
Какво най-бързо да приготвите от спанак, лапад и киселец Спанак, лапад и киселец – вземете си по една връзка от тях - първите пресни зеленини тази година ще ви влеят така нужните витамини и енергия. Можете да ги готвите поотделно, но стават изключително вкусни и заедно. При тях най-удобното е, че могат да се консумират и топли, и студени.   Салата с авокадо Необходими продукти:
Един карфиол – три ястия
Как да приготвим есенно-зимния зеленчук суров, варен и печен През топлите дни, които се задават, ще се сещаме много рядко за полезните свойства и приятния вкус на карфиола, но сега защо да не си направим пиршество с него? Предлагаме ви три ястия с този зеленчук, а вие си изберете кои да приготвите. Вземете една голяма глава бял, хубав карфиол, разделете го на три и вижте какво още ви е