Супа Авголемоно и мусака по гръцки
2 много лесни рецепти, които ще ви пренесат на гръцки остров Те могат да минат и за вегетариански, макар че в традиционната гръцка лимонова супа се приготвя с яйца и пилешки бульон, а в мусаката може да се сложи и кайма. Важното е, че чрез тях мислено ще се озовете под топлото гръцко слънце! Супа Авголемоно Необходими продукти: 1, 5 л пилешки бульон, 3 с.л. ориз, 4 яйца, сок от 1 лимон, 1/3 вр
Крем-супа от тиквички и пащърнак
Тайната на благородния ѝ вкус е в маслото и в кедровите ядки Дори тази изключително лесна за приготвяне супа си има тайни и те са: в парченцето масло, което да добавите към продуктите – то допълва нежния вкус на тиквичките, в пащърнака, който леко сладни, и в кедровите ядки - екзотичен полъх. А без пресен копър тази супа е просто немислима! Необходими продукти за 5 порции: 3-4 големи
Гъста супа с броколи за възстановяване след грип
За моментите, в които имаме нужда от лек и свеж вкус Тази супа може да се нарече и диетична, тъй като в нея почти няма мазнина, нито месо, не се прави със запържване. Но пък е пълна с полезни зеленчуци и е хем нежна, хем питателна - чудесна за възстановяване след болест. Може да се яде и топла, и студена! Необходими продукти за 4 порции: 1 голяма глава броколи, ½ глава лук, 1 голям морков,
Супа с кисело зеле и наденица
Рецепта от сливенския край, записана от баба Марина Всяко хубаво нещо си има край, така е и с киселото зеле: сред сармите, пълнените чушки и другите специалитети с него е време е да се ориентираме към свежи зеленчуци, но преди това трябва да усвоим по подобаващ начин последната зелка. Ето една от идеите на баба Марина за супа, както я правят в сливенско. Необходими продукти за 4 пор
Eлзаска супа и тарта с леща и нар
Лещата е уникален продукт – влиза във всевъзможни комбинации! Лещата е вкусна и сама по себе си, и в комбинации с царевица, с тиква, с тиквички и картофи, с гъби, с грах, даже с нар – турската салата с нар например е уникална! Днес ви представям 2 интересни рецепти: Елзаска супа Необходими продукти за 4-5 порции: 300 г леща, 5-6 картофа, 1 морков, 2 с. л. брашно, 60 г масло, 2 яйца, ½ ч.ч. ки