Eлзаска супа и тарта с леща и нар
Лещата е уникален продукт – влиза във всевъзможни комбинации! Лещата е вкусна и сама по себе си, и в комбинации с царевица, с тиква, с тиквички и картофи, с гъби, с грах, даже с нар – турската салата с нар например е уникална! Днес ви представям 2 интересни рецепти: Елзаска супа Необходими продукти за 4-5 порции: 300 г леща, 5-6 картофа, 1 морков, 2 с. л. брашно, 60 г масло, 2 яйца, ½ ч.ч. ки
Тиква с авокадо - на масата и върху лицето
Рецепти за супа и маски за изсветляване на тена и подхранване на косата Тази студена супа опитах за първи път в чужбина и екзотичният ѝ вкус и аромат ме преследват с години. Отделно съм наясно с полезните свойства на двата продукта за кожата, а фризьорката ми предлага да включа авокадо дори в медената маска за подхранване на косата. Сега ви предлагам да отделите малко от свободнот
Гъста пролетна супа за почивка между зимните празници
Сгряваща зеленчукова рецепта от баба Марина Когато готвеше за Бъдни вечер, баба предвидливо замразяваше част от сварения боб. Във фризера й се намираха и замразени зеленини: копър, магданоз, листа от целина, спанак и коприва. С тях тя придаваше свеж пролетен вкус на различни гозби, а между Коледа и Нова година приготвяше великолепна гореща супа, с която човек да отпочине от  тежк
Крем супа с грах и сирене
Зимно ястие с летен вкус Необходими продукти за 4 порции: 1 буркан грах или 1 пакет замразен грах, 1 глава лук, 150-200 г бяло сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 връзка копър, 1 яйце, няколко стръка розмарин, олио. Приготвяне: Сварете яйцето. Нарежете лука на ситно и задушете в мазнината. Долейте 4-5 чаши студена вода и оставете да се вари, като след 10 минути добавите и граха. Когато омекне, добав
Първата зимна супа
Рецепта от село Руня   Тази рецепта - една от милионите, които прославят българската национална кухфня, е от великотърновското село Руня и може да я приготвяте във всеки леден зимен ден - простичка, питателна и много вкусна. Необходими продукти за 4-5 порции: 6-7 картофа, 3 стръка праз лук, 3 моркова, 1 с.л. брашно, 4-5 с.л. олио или зехтин, пресен магданоз, сол, 50 г бекон, 50 г кашкавал.