Различната супа - от боб и коприва
Странното съчетание на вариво и див зеленчук е с неповторим вкус  Ето какви шедьоври ражда кулинарията, но изключително вкусна комбинация от счукан коприва и бобови растения - боб, леща, нахут...  Необходими продукти за 4 порции: 1 парче сланина, 1 ч. ч. боб, 200 г коприва, 1 глава лук, 1-2 домата, 6 с. л. олио, няколко стръка джоджен, няколко стръка магданоз, сол. Приготвяне: Пуснете на
11 безценни съвета при приготвяне на супа
От историята до застройката - всичко, което не знаете за нея Първата жена, пуснала парченца месо и корени във вряща вода, е живяла през неолита, твърдят учени. Именно през тази епоха е изобретен глинения съд, в който животинските и растителни хранителни продукти е можело да се обработват термично чрез варене. В исторически план приготвянето на това ястие е претърпяло еволюция –
Есенна супа с грах и зелен фасул
Питателно ястие за здравословен обяд Ванга е казвала, че най-доброто, което можем да направим за здравето си, е да ядем супа всеки ден на обед. Ето защо наблягаме на супите, особено в началото на есенния сезон, изобилстващ с пресни зеленчуци. Днес ви предлагаме пъстра супа с грах и зелен фасул. Необходими продукти: 200 г зелен фасул, 1 малка консерва грах 400 г, 1 глава лук, 1 връзка корени
Доматена супа с печени чушки
Възползвайте се максимално от зеленчуците във всеки сезон Необходими продукти: 2 глави лук, 4-5 с.л. олио или зехтин, 5-6 големи домата, 3 зелени и 3 червени чушки, 2 яйца, сол, черен пипер. Приготвяне: Изпечете чушките и ги обелете, почистете и нарежете на средно големи парченца. Нарежете лука на ситно и задушете в мазнината, заедно с настърганите на едро домати. Залейте с гореща вода и ос
Тайните на вкусната супа
Тънкости на приготвянето, странни съчетания и рецепта за борш Не е ясно коя добра жена е сготвила първата супа на света, сипвайки в горещата вода шепа зеленчуци, но е световноизвестен факт, че това е най-доброто ястие за човешкия организъм. Подобрява храносмилането, засища ни с ценни вещества и има милиони рецепти за супи, подходящи за различните сезони – от гаспачо с настърган