Мъжки рибни рецепти
Когато ти се дояде нещо вкусно, довери се на приятел! Обичам да готвя по рецепти на приятели – така е по-вкусно, защото ястието ми напомня и за човека. Хрумна ми да ви опиша две ястия, с които Мартин ме порази преди време. Той е от мъжете, които не са професионални готвачи, или поне не им е хоби да стоят дълго около печката, и готвят бързо, но вкусно. Сега е вече топло, тежките меса отст
Сгряваща пикантна супа
С кус-кус и табаско По-хубаво от сготвеното от вкъщи няма. През студения сезон от супата по-хубаво няма. Комбинацията от тези две твърдения се изпълва със съдържание в тази вкусна зеленчукова пикантна супа. Необходими продукти: 1 стрък праз, 1 морков, 1 тиквичка, 200 г зелен фасул, 1 стрък целина, 2-3 стръка босилек, 3 домата, шепа ечемик или шепа оранжева леща, шепа кус-кус, 1 малка люта чушк
Един карфиол – три ястия
Как да приготвим есенно-зимния зеленчук суров, варен и печен Предлагаме ви три ястия с този зеленчук, а вие си изберете кои да приготвите - всичките са вкусни и полезни. Вземете една голяма глава бял, хубав карфиол, разделете го на три и вижте какво още ви е необходимо: 1. Продукти за салата: 1/3 глава карфиол, 1 връзка копър, 1 лимон, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол. Приготвяне: Начупете
Моркови и портокали за прочистване
Не става дума за фреш, а за кремсупа Кремсупите по принцип са много добра идея при разтоварващи режими. Но днес сготвим супа, за която сме слушали легенди. Много витамини и интересни вкусове накуп. Пробвайте я!  Необходими продукти: 4-5 едри моркова, 1/3 стрък праз, 2 портокала, 2 скилидки чесън, 700 мл зеленчуков бульон, 10 г джинджифил, 30 г масло, 1 с. л. захар, щипка индийск
Възхитителни рецепти с леща
Здравословни ястия за различни вкусове За разлика от боба, лещата се сварява много бързо – за по-малко от половин час, и не е нужно да се накисва предварително. Тя само трябва да се почисти много добре от случайно попаднали други зрънца или камъчета в нея и да се изплакне хубаво.   Имайте предвид, че сребната оранжева леща се сварява само за 10-ина минути и при по-дълго готвене с