Възхитителни рецепти с леща
Здравословни ястия за различни вкусове За разлика от боба, лещата се сварява много бързо – за по-малко от половин час, и не е нужно да се накисва предварително. Тя само трябва да се почисти много добре от случайно попаднали други зрънца или камъчета в нея и да се изплакне хубаво.   Имайте предвид, че сребната оранжева леща се сварява само за 10-ина минути и при по-дълго готвене с
Буйябес
Примитивно и възвишено в една тенджера „...рецепта, която обединява примитивното и възвишеното, така че благодарение на кулинарното изкуство дребният, случайно попаднал на дъното на рибарската мрежа улов, придобива изискан вкус, способен да удовлетвори и най-капризното небце... Буйябес ни поднася едно неповторимо съчетание от разточителство и прагматизъм, романтика и реализъ
Солянка – вкусът на руската зима
Питателна супа по рецепта на Маргарита Хранова  Освен популярна певица, Маргарита Хранова е голяма къщовница и много веща в готвенето. Тя събира идеи за ястия от всички места, които посети. По време на едно от турнетата си в Русия преди години тя записва автентична рецепта за традиционната зимна супа солянка. И при една от срещите ни издиктува съставките и приготвянето на таз
Грахова супа с джоджен и мента
Рецепта с полезния зеленчук, преливаща от аромати Грахът е вкусен и полезен зеленчук, приготвя се бързо и няма никакви претенции, освен да го готвите с масло - става много по-вкусен, отколкото с друг вид мазнина. Крем супата от грах е предпочитана в студените зимни вечери, когато нямаме сили и време да приготвяме сложни манджи. Затова е удобно да имате винаги пакет замразен грах във
Солената и сладка елда
Днес супа, утре - сладкиш   Елдата е суперполезна – забавя стареенето на клетките. Може да сте чували да я наричат и "гречка". Хората си я готвят по най-различни начини. Ути Бъчваров само я подварява и я използва за гарнитури към основни ястия. Вегетарианците си я купуват, защото е много хранителна и замества месото, някои спортисти си уравновесяват метаболизма с нея...