Един карфиол – три ястия
Как да приготвим есенно-зимния зеленчук суров, варен и печен Предлагаме ви три ястия с този зеленчук, а вие си изберете кои да приготвите - всичките са вкусни и полезни. Вземете една голяма глава бял, хубав карфиол, разделете го на три и вижте какво още ви е необходимо: 1. Продукти за салата: 1/3 глава карфиол, 1 връзка копър, 1 лимон, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол. Приготвяне: Начупете
Лека и лесна: супа с печена тиква
За да запазите всичките ѝ полезни качества Тиквените супи обикновено се готвят, като в тенджерата се варят всички продукти, а при тази, която ви предлагаме, тиквата първо се пече. Така се запазват всичките ѝ полезни качества: високо съдържание на аминокиселини, протеини, витамини, минерали, плодова захар. Обърнете внимание и на факта, че в 100 г тиква има само 17 калории! Необходими пр
Моркови и портокали за прочистване
Не става дума за фреш, а за кремсупа Кремсупите по принцип са много добра идея при разтоварващи режими. Но днес сготвим супа, за която сме слушали легенди. Много витамини и интересни вкусове накуп. Пробвайте я!  Необходими продукти: 4-5 едри моркова, 1/3 стрък праз, 2 портокала, 2 скилидки чесън, 700 мл зеленчуков бульон, 10 г джинджифил, 30 г масло, 1 с. л. захар, щипка индийск
Възхитителни рецепти с леща
Здравословни ястия за различни вкусове За разлика от боба, лещата се сварява много бързо – за по-малко от половин час, и не е нужно да се накисва предварително. Тя само трябва да се почисти много добре от случайно попаднали други зрънца или камъчета в нея и да се изплакне хубаво.   Имайте предвид, че сребната оранжева леща се сварява само за 10-ина минути и при по-дълго готвене се
Буйябес
Примитивно и възвишено в една тенджера „...рецепта, която обединява примитивното и възвишеното, така че благодарение на кулинарното изкуство дребният, случайно попаднал на дъното на рибарската мрежа улов, придобива изискан вкус, способен да удовлетвори и най-капризното небце... Буйябес ни поднася едно неповторимо съчетание от разточителство и прагматизъм, романтика и реализъ